Wij steunen.

Babytheek "De Platoo"

2021


Een fijn initiatief. In Brussel is een organisatie opgestaan die jonge ouders helpt die niet de mogelijkheden hebben om zelf nieuwe babyspullen te kopen. Ze kunnen terecht bij de babytheek om materiaal te lenen. Lions Club Brussel Hoofdstad steunt de opstart van de nieuwe babytheek in Koekelberg. Sympathiek, babytheek heeft ook een alias ... "Babytheek de Leeuwtjes."

SPES, de bijzonderste school 


Deze school in Anderlecht voor bijzondere kinderen verzorgt al even bijzonder onderwijs met een gemotiveerde ploeg onderwijzers en onderwijzeressen.


Op 12 december 2019 organiseerden we een gezellige avond waarbij leden van onze club samen met personeel van SPES een lekkere maaltijd verzorgden. De volledige opbrengst ging ook deze keer weer naar de werking van SPES.


Zeker te herhalen!

Een hart voor kinderen

May 13, 2020

Lions Club Brussel Hoofdstad schenkt 5.000 euro aan het Ridderfonds en de dienst Intensieve Zorg Kinderen, om beter te voorzien in Virtual Reality-toepassingen. Deze helpen bij de pijnbestrijding van jonge patiënten.

De gulle gift van de Lions Club Brussel Hoofdstad gaat naar het Ridderfonds en de dienst Intensieve Zorg Kinderen (ook wel PICU of Pediatric Intensive Care Unit genoemd). Beide zijn een onderdeel van het Kidz Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.

De UZ Brussel Foundation wil de Lions Club Brussel Hoofdstad van harte bedanken! Zij hebben het hart op de juiste plaats, en belichamen ons motto: People Helping People.


Wat doet het UZ Brussel met de gift van de Lions Club?

De schenking maakt het mogelijk om beter te voorzien in Virtual Reality-toepassingen. Deze worden dan ingezet als pijnbestrijding bij de jongere patiënten van het UZ Brussel. 

In dit artikel lees je over een VR-toepassing voor Finn. De kleine Finn komt elke vrijdag langs voor therapie. Dan wordt een infuus ingebracht. Voor de jongen is dat telkens een verschrikking, want Finn heeft een panische angst voor naalden. Maar met de VR-bril gaat het prikken wonderbaarlijk beter. Want zodra Finn de VR-bril opzet, belandt hij in een andere wereld.


KETMET KUNST

In 2019 onthult KETMET in het bijzijn van Lions Club Brussel Hoofdstad een groots Breugel "schilderij", KINDERSPELEN, het resultaat van heel lang en intensief werken om alle medewerkers en kinderen hun plaats te geven in dit beroemde schilderij van Pieter Breugel de Oude. Een huzarenstukje! Onze club droeg substantieel bij aan dit gebeuren.


KetMet vangt elke woensdag met een enthousiaste ploeg begeleiders veel kinderen uit Cureghem op. Zo bezorgen ze hen met dansen, allerhande activiteiten en wat lekkers een onvergetelijke namiddag.

Op het Vossenplein op nummer 23 staat al sinds mensenheugnis: 


Het Huizeke


Dit buurthuis is vergaderzaal, feestlokaal, ontmoetingsruimte en uitvalsbasis voor activiteiten voor kwetsbare mensen met verminderde welzijnskansen door armoede, sociale uitsluiting of thuisloosheid.


Lions Club Brussel Hoofdstad heeft de handen in mekaar geslagen met Lions Club Grimbergen om dit Huizeke bij te staan in haar ambitie om de infrastructuur grondig te renoveren.


www.vriendenvanhethuizeke.be

EN NOG VEEL MEER


Onze club steunde in haar bestaan reeds talloze liefdadigheidsinstellingen en initiatieven.


Om er maar enkele te noemen van de laatste jaren...


BOOST (Koning Boudewijnstichting)

VZW Cachet

Kamiano

De Mangoboom in Bloei

t Pasrel

De Ark

AZ Jette kinderspoed

Eigen Huis toekomstfonds

WheelChairity

Solidarités au Pluriel

Centrum Onderlinge Hulp

De Cantorij

Palliatieve zorg Distelmans

Stop Parkinson

UZ Brussel steun personeel

...