Steun

Wij steunen.

Don Bosco en de jeugd

Het Don Bosco Internaat Brussel staat open voor kwetsbare en kansarme jongens en meisjes uit Brussel en omgeving die bewust kiezen om hun talenten in te zetten binnen onderwijs om aan de vicieuze kansarmoedecirkel te ontsnappen.


Samen met deze jongeren en hun ouders zag een vzw het licht om kansarme leerlingen extra te ondersteunen, KAJ Don Bosco vzw.


Deze vzw. behelst vier pijlers :

  1. een jongerenwerking : jongeren krijgen inspraak in de internaatwerking en leren verantwoordelijkheid opnemen, initiatief nemen, …
  2. een buddywerking : vrijwilligers ondersteunen de jongeren bij huistaken en lessen
  3. een buurtwerking : de buurt ondersteunt de jongeren – de jongeren ondersteunen de buurt
  4. het Allegriafonds (Fonds van de vrolijke kinderen) : Samen met de stichting Pelicano proberen we kinderarmoede een halt toe te roepen in Brussel. Het Allegriafonds maakt het voor onze kinderen en jongeren mogelijk om gelijke onderwijskansen te krijgen.


Vanuit dit fonds werd een digitaal open leercentrum opgericht, met de steun van Lions Club Brussel Hoofdstad.

Het leercentrum heeft prachtige en inspirerende "strandhuisjes" waarin je als leerling rustig kan computeren.


De stad Brussel apprecieert de inzet van de ploeg enorm, zij vragen of Don Bosco verder kan uitbreiden om zo meer jongeren de kans te geven om te groeien. 


Een zeer lovenswaardig initiatief dat Lions Brussel Hoofdstad zeer graag ondersteunt!


www.woluweinternaat.be  ~   www.kajdonbosco.be

2023 - Centrum voor onderlinge hulp Laken


Ondersteuning van de minst bedeelden van de gemeente met voedsel pakketten , kleren en kleine diensten. Het Centrum helpt gemiddeld 400 mensen per week. Meer dan 35 vrijwilligers werken voor het Centrum.


Lions Club Brussel Hoofdstad steunde in de vorige jaren het Centrum met de aanschaf van een nieuwe koelingeenheid. In 2023 dragen we ons steentje bij aan de vernieuwing van de bestelwagen om voedselpaketten te vervoeren.

Babytheek "De Platoo"

2021


Een fijn initiatief. In Brussel is een organisatie opgestaan die jonge ouders helpt die niet de mogelijkheden hebben om zelf nieuwe babyspullen te kopen. Ze kunnen terecht bij de babytheek om materiaal te lenen. Lions Club Brussel Hoofdstad steunt de opstart van de nieuwe babytheek in Koekelberg. Sympathiek, babytheek heeft ook een alias ... "Babytheek de Leeuwtjes."

SPES, de bijzonderste school 


Deze school in Anderlecht voor bijzondere kinderen verzorgt al even bijzonder onderwijs met een gemotiveerde ploeg onderwijzers en onderwijzeressen.


Op 12 december 2019 organiseerden we een gezellige avond waarbij leden van onze club samen met personeel van SPES een lekkere maaltijd verzorgden. De volledige opbrengst ging ook deze keer weer naar de werking van SPES.


Zeker te herhalen!

Een hart voor kinderen

May 13, 2020

Lions Club Brussel Hoofdstad schenkt 5.000 euro aan het Ridderfonds en de dienst Intensieve Zorg Kinderen, om beter te voorzien in Virtual Reality-toepassingen. Deze helpen bij de pijnbestrijding van jonge patiënten.

De gulle gift van de Lions Club Brussel Hoofdstad gaat naar het Ridderfonds en de dienst Intensieve Zorg Kinderen (ook wel PICU of Pediatric Intensive Care Unit genoemd). Beide zijn een onderdeel van het Kidz Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.

De UZ Brussel Foundation wil de Lions Club Brussel Hoofdstad van harte bedanken! Zij hebben het hart op de juiste plaats, en belichamen ons motto: People Helping People.


Wat doet het UZ Brussel met de gift van de Lions Club?

De schenking maakt het mogelijk om beter te voorzien in Virtual Reality-toepassingen. Deze worden dan ingezet als pijnbestrijding bij de jongere patiënten van het UZ Brussel. 

In dit artikel lees je over een VR-toepassing voor Finn. De kleine Finn komt elke vrijdag langs voor therapie. Dan wordt een infuus ingebracht. Voor de jongen is dat telkens een verschrikking, want Finn heeft een panische angst voor naalden. Maar met de VR-bril gaat het prikken wonderbaarlijk beter. Want zodra Finn de VR-bril opzet, belandt hij in een andere wereld.


KETMET KUNST

In 2019 onthult KETMET in het bijzijn van Lions Club Brussel Hoofdstad een groots Breugel "schilderij", KINDERSPELEN, het resultaat van heel lang en intensief werken om alle medewerkers en kinderen hun plaats te geven in dit beroemde schilderij van Pieter Breugel de Oude. Een huzarenstukje! Onze club droeg substantieel bij aan dit gebeuren.


KetMet vangt elke woensdag met een enthousiaste ploeg begeleiders veel kinderen uit Cureghem op. Zo bezorgen ze hen met dansen, allerhande activiteiten en wat lekkers een onvergetelijke namiddag.

Op het Vossenplein op nummer 23 staat al sinds mensenheugnis: 


Het Huizeke


Dit buurthuis is vergaderzaal, feestlokaal, ontmoetingsruimte en uitvalsbasis voor activiteiten voor kwetsbare mensen met verminderde welzijnskansen door armoede, sociale uitsluiting of thuisloosheid.


Lions Club Brussel Hoofdstad heeft de handen in mekaar geslagen met Lions Club Grimbergen om dit Huizeke bij te staan in haar ambitie om de infrastructuur grondig te renoveren.


www.vriendenvanhethuizeke.be

EN NOG VEEL MEER


Onze club steunde in haar bestaan reeds talloze liefdadigheidsinstellingen en initiatieven.


Om er maar enkele te noemen van de laatste jaren...


BOOST (Koning Boudewijnstichting)

VZW Cachet

Kamiano

De Mangoboom in Bloei

t Pasrel

De Ark

AZ Jette kinderspoed

Eigen Huis toekomstfonds

WheelChairity

Solidarités au Pluriel

Centrum Onderlinge Hulp

De Cantorij

Palliatieve zorg Distelmans

Stop Parkinson

UZ Brussel steun personeel

...unsplash